Banana-Coffee-Shake

Banana-Coffee-Shake
En delikatess

 

Ingredienser:

350 ml färskt nybryggt kaffe

300 ml mjölk

2 bananer
4 skopor chokladglass

 


Portioner: 4

Tillagning:

 

1. Häll i kaffet, mjölken och bananerna i en mixer och mixa till en tjock, lätt skummande drink.

 


2. Lägg i en skopa chokladglass i ett högt kylt glas och häll i shaken.

 


Njut!

Black Desire

Black Desire

 

Ingredienser
1 kall espresso
vaniljsocker
1–2 skopor mocca- eller chokladglass
grädde
lite advocaat

Gör så här:

 


Häll lite vaniljsocker i den kalla espresson och häll upp i ett glas med glass. Tillsätt vispad grädde och dekorera med advocaat.

Black Swan

Black Swan

 

Ingredienser
1–2 espresso
1 skopa vaniljglass

Gör så här:

 


Häll upp espresson i ett glas och lägg i vaniljglassen.

Café Apricot

Café Apricot
Fruktig och syrlig (med alkohol)

 

Ingredienser:

6 cl aprikosbrandy

100 ml grädde

600 ml färskt nybryggt kaffe

4 bitar aprikos till garnering

 


Portioner: 4

Tillagning:

 

1. Mixa aprikosbrandy och flytande grädde eller rör med en visp och häll upp i glas.

 

2. Låt kaffet kallna lite och häll sedan upp det och rör lite snabbt. Garnera med aprikosbitarna.


Njut!

Café Yoghurella

Café Yoghurella
Fräsch och delikat

 

Ingredienser:

400 ml färskt nybryggt kaffe

4 tsk farinsocker

50 g hackade hasselnötter

400 g vaniljyoghurt

50 g riven choklad
några kaffebönor till garnering

 


Portioner: 4

Tillagning:

 

1. Rör ned socker och hackade hasselnötter i kaffet och låt kallna

 


2. Rör ned yoghurt och choklad och häll upp i glas Garnera med kaffebönor

 


Njut!

Calango

Calango

 

Ingredienser
2 cl limearom
1 cl karamellarom
krossad is
1 espresso

Gör så här:

 


Häll lime- och karamellarom i ett glas och tillsätt krossad is och espresson.

Champagner-Café

Champagner-Café
Kittlande (med alkohol)

 

Ingredienser:
500 ml nybryggt kaffe

1 tsk socker

4 isbitar

100 ml tonic water

120 champagne eller mousserande vitt vin

4 citronskivor till dekoration

 


Portioner: 4

Tillagning:

 


1. Söta kaffet lätt och låt svalna.

 

2. Lägg en isbit i ett champagneglas och häll i tur och ordning på kaffe, tonic water och champagne eller mousserande vin. Dekorera med citronskiva.

 

Mycket nöje!

Chococino Iced Coffee

Chococino Iced Coffee
För varma sommardagar (med alkohol)

 

Ingredienser:

600 ml färskt nybryggt kaffe

4 tsk farinsocker

4-6 cl chokladlikör

100 g krossad is

200 ml mjölk

 


Portioner: 4

Tillagning:

 

1. Rör ner chokladlikören och sockret i kaffet och låt det kallna. Häll krossad is i ett glas och fyll på med kaffe.

 

2. Värm mjölken, skumma den och häll den över kaffet. Doppa glasets överkant i citronjuice och sedan i farinsocker.


Njut!

Chocolate Iced Coffee

Chocolate Iced Coffee
Underbart chokladig

 

Ingredienser:

750 ml färskt nybryggt kaffe

2 msk vaniljsocker

1/2 tsk malen kanel

100 ml grädde

1 tsk vaniljsocker

1 msk riven choklad

4 skopor chokladglass

Chokladsås kan användas istället för riven choklad

 


Portioner: 4

Tillagning:

 

1. Rör ner 2 msk vaniljsocker och kanel i kaffet och låt kallna. Vispa grädden med vaniljsockret och blanda i riven choklad.

 


2. Häll det kalla kaffet i 4 fina glasskålar, häll lite chokladsås i varje skål och garnera med chokladglass.

 


Njut!

Creamy Coffee

Creamy Coffee
Krämig och mild (med alkohol)

 

Ingredienser:
600 ml nybryggt kaffe

4 tsk farinsocker

200 ml mjölk

8 cl cremelikör

200 ml grädde

Lite socker

4 kulor kaffeglass

Chokladrasp till dekoration

 

Portioner: 4

Tillagning:

 


1. Rör ihop kaffe, socker, mjölk och likör, låt svalna och häll upp i dekorativa glas. Vispa grädden pösig tillsammans med lite socker.

 

2. Lägg i en kula kaffeglass, toppa med en sked vispgrädde och strö över chokladrasp.
Enklast river du chokladen om den är kylskåpskall.

 

Mycket nöje!

Cremiger Nusseis-Kaffee

Cremiger Nusseis-Kaffee
Cool

 

Ingredienser

600 ml kallt bryggkaffe

200 ml grädde

1 msk vaniljsocker

8 skopor hasselnötsglass
4 tsk hackade hasselnötter

 


Portioner: 4

Tillagning

 

1. Brygg kaffet och låt det kallna i kylskåpet.

 

2. Vispa grädden med vaniljsockret. Lägg i glassen i 4 höga glas och häll det iskalla kaffet över glassen.

 


3. Garnera med vispad grädde och hackade hasselnötter

 


Njut!

Ice Macchiato

Ice Macchiato

 

Ingredienser
1 espresso
krossad is
mjölk + skummad mjölk

Gör så här:

 


Häll upp espresson i ett glas och tillsätt krossad is. Fyll på med mjölk och skummad mjölk.