Banana-Coffee-Shake
En delikatess
Ingredienser:
350 ml färskt nybryggt kaffe
300 ml mjölk
2 bananer
4 skopor chokladglass
Portioner: 4
Banana-Coffee-Shake
En delikatess
Ingredienser:
350 ml färskt nybryggt kaffe
300 ml mjölk
2 bananer
4 skopor chokladglass
Portioner: 4
Tillagning:
1. Häll i kaffet, mjölken och bananerna i en mixer och mixa till en tjock, lätt skummande drink.
2. Lägg i en skopa chokladglass i ett högt kylt glas och häll i shaken.
Njut!
Black Desire
Ingredienser
1 kall espresso
vaniljsocker
1–2 skopor mocca- eller chokladglass
grädde
lite advocaat
Gör så här:
Häll lite vaniljsocker i den kalla espresson och häll upp i ett glas med glass. Tillsätt vispad grädde och dekorera med advocaat.
Black Swan
Ingredienser
1–2 espresso
1 skopa vaniljglass
Gör så här:
Häll upp espresson i ett glas och lägg i vaniljglassen.
Café Apricot
Fruktig och syrlig (med alkohol)
Ingredienser:
6 cl aprikosbrandy
100 ml grädde
600 ml färskt nybryggt kaffe
4 bitar aprikos till garnering
Portioner: 4
Tillagning:
1. Mixa aprikosbrandy och flytande grädde eller rör med en visp och häll upp i glas.
2. Låt kaffet kallna lite och häll sedan upp det och rör lite snabbt. Garnera med aprikosbitarna.
Njut!
Café Yoghurella
Fräsch och delikat
Ingredienser:
400 ml färskt nybryggt kaffe
4 tsk farinsocker
50 g hackade hasselnötter
400 g vaniljyoghurt
50 g riven choklad
några kaffebönor till garnering
Portioner: 4
Tillagning:
1. Rör ned socker och hackade hasselnötter i kaffet och låt kallna
2. Rör ned yoghurt och choklad och häll upp i glas Garnera med kaffebönor
Njut!
Calango
Ingredienser
2 cl limearom
1 cl karamellarom
krossad is
1 espresso
Gör så här:
Häll lime- och karamellarom i ett glas och tillsätt krossad is och espresson.
Champagner-Café
Kittlande (med alkohol)
Ingredienser:
500 ml nybryggt kaffe
1 tsk socker
4 isbitar
100 ml tonic water
120 champagne eller mousserande vitt vin
4 citronskivor till dekoration
Portioner: 4
Tillagning:
1. Söta kaffet lätt och låt svalna.
2. Lägg en isbit i ett champagneglas och häll i tur och ordning på kaffe, tonic water och champagne eller mousserande vin. Dekorera med citronskiva.
Mycket nöje!
Chococino Iced Coffee
För varma sommardagar (med alkohol)
Ingredienser:
600 ml färskt nybryggt kaffe
4 tsk farinsocker
4-6 cl chokladlikör
100 g krossad is
200 ml mjölk
Portioner: 4
Tillagning:
1. Rör ner chokladlikören och sockret i kaffet och låt det kallna. Häll krossad is i ett glas och fyll på med kaffe.
2. Värm mjölken, skumma den och häll den över kaffet. Doppa glasets överkant i citronjuice och sedan i farinsocker.
Njut!
Chocolate Iced Coffee
Underbart chokladig
Ingredienser:
750 ml färskt nybryggt kaffe
2 msk vaniljsocker
1/2 tsk malen kanel
100 ml grädde
1 tsk vaniljsocker
1 msk riven choklad
4 skopor chokladglass
Chokladsås kan användas istället för riven choklad
Portioner: 4
Tillagning:
1. Rör ner 2 msk vaniljsocker och kanel i kaffet och låt kallna. Vispa grädden med vaniljsockret och blanda i riven choklad.
2. Häll det kalla kaffet i 4 fina glasskålar, häll lite chokladsås i varje skål och garnera med chokladglass.
Njut!
Creamy Coffee
Krämig och mild (med alkohol)
Ingredienser:
600 ml nybryggt kaffe
4 tsk farinsocker
200 ml mjölk
8 cl cremelikör
200 ml grädde
Lite socker
4 kulor kaffeglass
Chokladrasp till dekoration
Portioner: 4
Tillagning:
1. Rör ihop kaffe, socker, mjölk och likör, låt svalna och häll upp i dekorativa glas. Vispa grädden pösig tillsammans med lite socker.
2. Lägg i en kula kaffeglass, toppa med en sked vispgrädde och strö över chokladrasp.
Enklast river du chokladen om den är kylskåpskall.
Mycket nöje!
Cremiger Nusseis-Kaffee
Cool
Ingredienser
600 ml kallt bryggkaffe
200 ml grädde
1 msk vaniljsocker
8 skopor hasselnötsglass
4 tsk hackade hasselnötter
Portioner: 4
Tillagning
1. Brygg kaffet och låt det kallna i kylskåpet.
2. Vispa grädden med vaniljsockret. Lägg i glassen i 4 höga glas och häll det iskalla kaffet över glassen.
3. Garnera med vispad grädde och hackade hasselnötter
Njut!
Ice Macchiato
Ingredienser
1 espresso
krossad is
mjölk + skummad mjölk
Gör så här:
Häll upp espresson i ett glas och tillsätt krossad is. Fyll på med mjölk och skummad mjölk.