Iskaffe Caramello

Iskaffe Caramello
Ljuv frestelse

 

Ingredienser:
600 ml nybryggt kaffe

6 cl karamellsirap

4 kulor karamellglass

200 ml grädde

1 tsk kanelsocker

Chokladstänger och karamellsirap till dekoration.

Du kan även använda röda vinbär till dekoration, i stället för karamellsirap.

 

Portioner: 4

Tillagning:

 


1. Blanda kaffe och sirap och låt svalna. Lägg en kula karamellglass i varje glas och fyll på med kaffe.

 

2. Vispa grädde och kanelsocker pösigt, placera en rejäl klick på toppen och dekorera med karamellsirap och choklad.

 

Mycket nöje!

Iskaffe Don Vanillo

Iskaffe Don Vanillo
Förföriskt gott (med alkohol)

 

Ingredienser:
600 ml nybryggt kaffe

2 tsk socker

100 ml mjölk

200 ml grädde

1 tsk vaniljsocker

8 cl ägglikör

4 kulor vaniljglass

Ägglikör till dekoration

 


Portioner: 4

Tillagning:


1. Rör ihop kaffe, socker och mjölk och låt svalna. Vispa grädde och vaniljsocker pösigt.

 

2. Rör ner ägglikören i det kalla kaffet och häll upp i höga glas.

 

3. Lägg i en kula vaniljglass och toppa med en sked vispgrädde. Droppa över lite ägglikör.


Mycket nöje!

Iskaffe Magic Choc

Iskaffe Magic Choc
Chokladigt fräscht (med alkohol)

 

Ingredienser:
4 tsk brunt kandisocker

800 ml nybryggt kaffe

6 cl kaffelikör

4 kulor chokladglass

 

Portioner: 4

Tillagning:

 


1. Lös upp kandisockret i kaffet och rör ner likören, låt svalna. Häll upp det kalla kaffet i fyra glas och ställ dem i frysen i max en timme.

 

2. Servera det lätt frysta kaffet med en kula chokladglass. Dekorera iskaffet med tunna chokladkakor.

 

Mycket nöje!

Iskaffe

Iskaffe
med vaniljglass och krokant

 

Ingredienser:
2 starka café crème (ca 3 dl)
4 skedar vaniljglass
4 msk grädde2 starka café crème (ca 3 dl) 4 skedar vaniljglass 4 msk grädde

 


Portioner: 2

Tillagning:

 


1 Kyl kaffet i minst 30 minuter.

 

2 Häll det kalla kaffet i två glas och lägg två skedar vaniljglass i varje glas.

 

3 Vispa grädden tills ytan får mjuka toppar och klicka sedan försiktigt grädde ovanpå glassen. Dekorera med krokant efter egen smak.

 

Mycket nöje!

Kall glöd

Kall glöd
Varmt och kallt (med alkohol)

 

Ingredienser:
4 kulor hallonyoghurtglass

500 ml nybryggt kaffe

4 sockerbitar

2-4 cl brun rom (54 %)

 

Portioner: 4

Tillagning:

 


1. Fördela yoghurtglassen och det varma kaffet i fyra glas och placera en sked på glasets kant.

 

2. Lägg en sockerbit i skeden och häll på lite rom, tänd på strax före serveringen.

 

Mycket nöje!

Madeira Sky

Madeira Sky

 

Ingredienser
1 skopa vaniljglass
200 ml kallt sötat kaffe
juice från 1/2 apelsin
tärningar från en halv skalad apelsin 
ett stänk apelsinlikör

Gör så här:

 


Blanda apelsinjuicen med kaffet. Häll lite likör över apelsintärningarna och lägg i ett glas med vaniljglass. Häll i kaffet.

Moccatone Iced Coffee

Moccatone Iced Coffee
Perfekt efterrätt

 

Ingredienser:

2 tsk farinsocker

300 ml färskt nybryggt kaffe
5 chokladmockabönor eller en bit mockachoklad

 


Portioner: 4

Tillagning

 

1. Lös upp farinsockret i varmt kaffe, hacka mockabönorna eller chokladen, häll i dem i kaffet och låt kallna

 

2. Lägg blandningen i frysen i 3 timmar, rör noggrant med en gaffel då och då.

 


3. Häll upp den kalla drinken i små glas och servera med en sked.

 


Njut!

Noisette Iced Coffee

Noisette Iced Coffee
Nötig och fräsch (med alkohol)

 

Ingredienser:

400 ml färskt nybryggt kaffe

2 tsk farinsocker

400 g valnötsglass

8 cl vaniljlikör

200 ml grädde

1 tsk vaniljsocker

Vaniljstänger till garnering

 


Portioner: 4

Tillagning:

 

1. Rör ned sockret i kaffet, låt det kallna och häll sedan i valnötsglass och vaniljlikör. Häll upp i höga glas och lägg i kylskåpet en timme.

 

2. Vispa grädden och vaniljsockret och använd som topping på kaffet. Servera frusen. Garnera med en vaniljstång.

 


Njut!

Orange Fresh Iced Coffee

Orange Fresh Iced Coffee
Underbart kryddig och fruktig (med alkohol)

 

Ingredienser:

800 ml färskt nybryggt kaffe

1/2 tsk rivet organiskt apelsinskal

2 nypor malen kardemumma

8 cl vaniljlikör

4 skopor apelsinglass av kärnmjölk

200 ml grädde

1 tsk vaniljsocker

rivet apelsinskal och kanel till garnering

 


Portioner: 4

Tillagning:

 

1. Rör ner citronskal, kardemumma och vaniljlikör i kaffet och låt det kallna. Lägg i en skopa apelsinglass i ett glas och fyll på med kaffe.

 

2. Vispa grädden med vaniljsockret. Garnera kaffet med grädde, apelsinskal och strö på kanel.

 


Njut!

Strawberry Breeze

Strawberry Breeze

 

Ingredienser
4 cl jordgubbssås
krossad is
mjölk + skummad mjölk
1 espresso

Gör så här:

 


Häll jordgubbssåsen i ett glas. Tillsätt krossad is och fyll på med mjölk till tre fjärdedelar.

 


Häll i espresson och toppa med skummad mjölk. Dekorera med jordgubbssirap och en halv jordgubbe.

Tropical Twist

Tropical twist

 

Ingredienser
2 skopor glass med tropisk fruktsmak
2 cl Cointreau
7 cl ananasjuice
10 cl kallt kaffe

Gör så här:

 


Lägg en skopa glass i en mixer. Häll i Cointreau och ananasjuice. Häll upp kaffe i ett glas och tillsätt en skopa glass. Fyll sedan på med purén från mixern.

Vanilla Cherry Iced Coffee

Vanilla Cherry Iced Coffee
Fräsch och fruktig

 

Ingredienser:

600 ml  färskt nybryggt kaffe

125 ml vanilljsås
4 skopor vanilj- och körsbärsglass

 


Portioner: 4

Tillagning:

 

1. Brygg kaffe och låt det kallna i kylskåpet.

 

2. Häll vaniljsås i glasen och häll försiktigt i kaffet.

 


3. Lägg i en skopa glass i varje portion och servera med en sked.

 


Njut!