Nordic Melange

Nordic Melange
Lite speciellt

 

Ingredienser:
2 äggulor

2 tsk socker

100 ml grädde

600 ml nybryggt kaffe

4 cl hasselnötssirap

 

Portioner: 4

Tillagning:

 


1. Vispa äggulor och socker till skum, blanda med vispad grädde och häll upp i fyra höga glas.

 

2. Blanda nybryggt kaffe med hasselnötssirap och häll över det ägg-/gräddblandningen.

 

Mycket nöje!

Papageno

Papageno

 

Ingredienser
1 cl Mozart Gold Liqueur
1 cl Liqueur 43
1 cappuccino
pistaschnötter

Gör så här:

 


Häll upp Mozart Gold Liqueur och Liqueur 43 i ett glas och tillsätt capuccinon. Dekorera med fint hackade pistaschnötter efter smak.

Peppermint-Coffee

Peppermint-Coffee
Nâgot stärkande

 

Ingredienser:
200 ml grädde

1 msk vaniljsocker

100 g pepparmintskakor

600 ml nybryggt, starkt filterkaffe

Hackad choklad eller myntablad till dekoration

 

Portioner: 4

Tillagning:

 


1. Vispa grädde och vaniljsocker.

 

2. Fördela pepparmintskakorna i koppar och häll över det varma kaffet, rör om tills kakorna har smält.

 

3. Topp försiktigt med grädden, dekorera med hackad choklad eller myntablad.

 

Mycket nöje!

Real Swiss Coffee

Real Swiss Coffee
Spirituell njutning (med alkohol)

 

Ingredienser:

4 tsk socker

6 cl likör av Williamspäron

500 ml färskt nybryggt kaffe

4 bitar päron till garnering

 


Portioner: 4

Tillagning:

 

1. Lägg en tesked socker i varma koppar och fyll på med päronlikör och kaffe.

 

2. Garnera med päronbitar.

 


Njut!

Rüdesheim Coffee

Rüdesheim Coffee
En klassiker (med alkohol)

 

Ingredienser:

200 ml grädde

1 tsk vaniljsocker

8 farinsockerbitar

6 cl brandy  (minst 40 %)

600 ml färskt nybryggt kaffe

Kakaopulver till garnering (istället för kakaopulver kan du också använda riven choklad)

 


Portioner: 4

Tillagning:

 

1. Vispa grädden med vaniljsockret. Lägg farinsockerbitarna i 4 muggar.

 

2. Värm brandyn, häll på sockret och tänd eld på den.

 

3. Fyll muggen med kaffe, tillsätt grädden och garnera med kakaopulver.

 


Njut!

Russian Glow

Russian Glow

 

Ingredienser
2 tsk farinsocker
25–40 ml vodka
1 msk kondenserad mjölk
1 kopp starkt kaffe

Gör så här:

 


Häll farinsockert i ett glas, fyll upp med vodkan och kaffet och häll sedan försiktigt i den kondenserade mjölken.

Ryskt kosackkaffe

Ryskt kosackkaffe
För kalla vintervällar (med alkohol)

 

Ingredienser:
200 ml rödvin

6 cl vodka

400 ml nybryggt kaffe

Farinsocker

4 kulor vaniljglass

 


Portioner: 4

Tillagning:

 


1. Ge rödvinet och vodkan en snabb uppvärmning, häll upp i punschglas tillsammans med kaffet och söta efter behag.

 

2. Lägg en kula vaniljglass i varje glas.

 

Mycket nöje!

Spicy Coffee

Spicy Coffee
För den rätta smaken

 

Ingredienser:
200 ml grädde

1 msk vaniljsocker

600 ml nybryggt filterkaffe

¼ tsk malen kanel

2 msk malen ingefära

Socker efter behag

Kanel till dekoration

 

Portioner: 4

Tillagning:

 


1. Vispa grädde och vaniljsocker. Smaka av det varma kaffet med kanel och ingefära, häll upp i höga, förvärmda koppar och söta efter behag.

 

2. Toppa försiktigt med grädden och strö över en nypa kanel. Kaneldoftande kola passar bra till.

 

Mycket nöje!

Uppiggare

Uppiggare
Väcker livsandarna

 

Ingredienser:
500 ml nybryggt kaffe

Juice från 2 citroner

4 tsk druvsocker

8 isbitar

4 citronskivor till dekoration

 

Portioner: 4

Tillagning:

 


1. Blanda varmt kaffe med citronjuice och druvsocker.

 

2. Placera isbitar i glasen och fyll på med kaffet. Dekorera med citronskivor.

 

Mycket nöje!

Vaniljkaffe

Vaniljkaffe
Förföriskt lent

 

Ingredienser:
1 vaniljstång

400 ml mjölk

4 tsk vaniljsocker

400 ml nybryggt filterkaffe

4 tsk farinsocker

 

Portioner: 4

Tillagning:

Del 1

 


1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur innehållet med baksidan av en matsked.

 

2. Värm mjölken och blanda ner vaniljmärgen och vaniljsockret under ständig omrörning (får inte koka!), rör tills blandningen skummar.

Tillagning:

Del 2

 

3. Fyll glasen till hälften med nybryggt kaffe och toppa med vaniljskummet.

 

4. Strö över farinsocker och servera. Dekorera varje glas med en vaniljstång.

 

Mycket nöje!

Vanilla dream-espresso

Vanilla dream-espresso
med spröda mandelchips

 

Ingredienser:
Till mandelchipsen:
1,25 dl socker
100 g hackad sötmandel

 


Till kaffet:
2 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
2 espresso, kalla
2 espresso, varma
1,5 msk apelsinjuice

 

Portioner: 2

Tillagning:

Del 1

 


1 Lägg ett bakplåtspapper på arbetsbänken. Karamellisera sockret genom att värma det på medelhög värme under omrörning tills det blir gyllenbrunt. Blanda sockret med hackad mandel och bred sedan ut smeten jämnt på bakplåtspapperet till två långa rektanglar. Låt svalna.

Tillagning:

Del 2

 

2 Vispa grädden med vaniljsocker tills den är tjock och blanda sedan försiktigt den med den kalla espresson och apelsinjuicen.

 

3 Fyll två grappaglas med varm espresso och tillsätt sedan gräddblandningen. Dekorera glasen med mandelchips.

 

Mycket nöje!

Winter Mocha

Winter Mocha

 

Ingredienser
30 ml chokladsås
15 ml kanelsås
1 espresso
200 ml skummad mjölk

Gör så här:

 


Häll upp choklad- och kanelsåsen i ett glas. Tillsätt espresson och fyll på med skummad mjölk.