Nordic Melange
Lite speciellt
Ingredienser:
2 äggulor
2 tsk socker
100 ml grädde
600 ml nybryggt kaffe
4 cl hasselnötssirap
Portioner: 4
Nordic Melange
Lite speciellt
Ingredienser:
2 äggulor
2 tsk socker
100 ml grädde
600 ml nybryggt kaffe
4 cl hasselnötssirap
Portioner: 4
Tillagning:
1. Vispa äggulor och socker till skum, blanda med vispad grädde och häll upp i fyra höga glas.
2. Blanda nybryggt kaffe med hasselnötssirap och häll över det ägg-/gräddblandningen.
Mycket nöje!
Papageno
Ingredienser
1 cl Mozart Gold Liqueur
1 cl Liqueur 43
1 cappuccino
pistaschnötter
Gör så här:
Häll upp Mozart Gold Liqueur och Liqueur 43 i ett glas och tillsätt capuccinon. Dekorera med fint hackade pistaschnötter efter smak.
Peppermint-Coffee
Nâgot stärkande
Ingredienser:
200 ml grädde
1 msk vaniljsocker
100 g pepparmintskakor
600 ml nybryggt, starkt filterkaffe
Hackad choklad eller myntablad till dekoration
Portioner: 4
Tillagning:
1. Vispa grädde och vaniljsocker.
2. Fördela pepparmintskakorna i koppar och häll över det varma kaffet, rör om tills kakorna har smält.
3. Topp försiktigt med grädden, dekorera med hackad choklad eller myntablad.
Mycket nöje!
Real Swiss Coffee
Spirituell njutning (med alkohol)
Ingredienser:
4 tsk socker
6 cl likör av Williamspäron
500 ml färskt nybryggt kaffe
4 bitar päron till garnering
Portioner: 4
Tillagning:
1. Lägg en tesked socker i varma koppar och fyll på med päronlikör och kaffe.
2. Garnera med päronbitar.
Njut!
Rüdesheim Coffee
En klassiker (med alkohol)
Ingredienser:
200 ml grädde
1 tsk vaniljsocker
8 farinsockerbitar
6 cl brandy (minst 40 %)
600 ml färskt nybryggt kaffe
Kakaopulver till garnering (istället för kakaopulver kan du också använda riven choklad)
Portioner: 4
Tillagning:
1. Vispa grädden med vaniljsockret. Lägg farinsockerbitarna i 4 muggar.
2. Värm brandyn, häll på sockret och tänd eld på den.
3. Fyll muggen med kaffe, tillsätt grädden och garnera med kakaopulver.
Njut!
Russian Glow
Ingredienser
2 tsk farinsocker
25–40 ml vodka
1 msk kondenserad mjölk
1 kopp starkt kaffe
Gör så här:
Häll farinsockert i ett glas, fyll upp med vodkan och kaffet och häll sedan försiktigt i den kondenserade mjölken.
Ryskt kosackkaffe
För kalla vintervällar (med alkohol)
Ingredienser:
200 ml rödvin
6 cl vodka
400 ml nybryggt kaffe
Farinsocker
4 kulor vaniljglass
Portioner: 4
Tillagning:
1. Ge rödvinet och vodkan en snabb uppvärmning, häll upp i punschglas tillsammans med kaffet och söta efter behag.
2. Lägg en kula vaniljglass i varje glas.
Mycket nöje!
Spicy Coffee
För den rätta smaken
Ingredienser:
200 ml grädde
1 msk vaniljsocker
600 ml nybryggt filterkaffe
¼ tsk malen kanel
2 msk malen ingefära
Socker efter behag
Kanel till dekoration
Portioner: 4
Tillagning:
1. Vispa grädde och vaniljsocker. Smaka av det varma kaffet med kanel och ingefära, häll upp i höga, förvärmda koppar och söta efter behag.
2. Toppa försiktigt med grädden och strö över en nypa kanel. Kaneldoftande kola passar bra till.
Mycket nöje!
Uppiggare
Väcker livsandarna
Ingredienser:
500 ml nybryggt kaffe
Juice från 2 citroner
4 tsk druvsocker
8 isbitar
4 citronskivor till dekoration
Portioner: 4
Tillagning:
1. Blanda varmt kaffe med citronjuice och druvsocker.
2. Placera isbitar i glasen och fyll på med kaffet. Dekorera med citronskivor.
Mycket nöje!
Vaniljkaffe
Förföriskt lent
Ingredienser:
1 vaniljstång
400 ml mjölk
4 tsk vaniljsocker
400 ml nybryggt filterkaffe
4 tsk farinsocker
Portioner: 4
Tillagning:
Del 1
1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur innehållet med baksidan av en matsked.
2. Värm mjölken och blanda ner vaniljmärgen och vaniljsockret under ständig omrörning (får inte koka!), rör tills blandningen skummar.
Tillagning:
Del 2
3. Fyll glasen till hälften med nybryggt kaffe och toppa med vaniljskummet.
4. Strö över farinsocker och servera. Dekorera varje glas med en vaniljstång.
Mycket nöje!
Vanilla dream-espresso
med spröda mandelchips
Ingredienser:
Till mandelchipsen:
1,25 dl socker
100 g hackad sötmandel
Till kaffet:
2 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
2 espresso, kalla
2 espresso, varma
1,5 msk apelsinjuice
Portioner: 2
Tillagning:
Del 1
1 Lägg ett bakplåtspapper på arbetsbänken. Karamellisera sockret genom att värma det på medelhög värme under omrörning tills det blir gyllenbrunt. Blanda sockret med hackad mandel och bred sedan ut smeten jämnt på bakplåtspapperet till två långa rektanglar. Låt svalna.
Tillagning:
Del 2
2 Vispa grädden med vaniljsocker tills den är tjock och blanda sedan försiktigt den med den kalla espresson och apelsinjuicen.
3 Fyll två grappaglas med varm espresso och tillsätt sedan gräddblandningen. Dekorera glasen med mandelchips.
Mycket nöje!
Winter Mocha
Ingredienser
30 ml chokladsås
15 ml kanelsås
1 espresso
200 ml skummad mjölk
Gör så här:
Häll upp choklad- och kanelsåsen i ett glas. Tillsätt espresson och fyll på med skummad mjölk.