Café Macadamia

Café Macadamia
Krämig med nötter

 

Ingredienser:

300 ml färskt nybryggt kaffe

300 ml varm kakao

4-6 cl Macadamia-sirap

Socker till smaksättning

200 ml mjölk
hackade nötter till garnering

 


Portioner: 4

Tillagning:

 

1. Rör ned kakao och sirap i kaffet, söta med socker och häll upp i höga glas.

 


2. Skumma mjölken och häll över kaffet. Om du vill kan du tillsätta de hackade nötterna som garnering.

 


Njut!

Café Sambuca

Café Sambuca
Varm och stark (med alkohol)

 

Ingredienser:

4 tsk socker

8 kaffebönor

600 ml färskt nybryggt kaffe

100 ml Sambuca

200 ml grädde

kaffebönor till garnering

 


Portioner: 4

Tillagning:

 

1. Värm glasen och lägg i en tesked socker och två kaffebönor i varje glas.

 

2. Blanda kaffet med Sambuca och häll ned i glasen.

 

3.Vispa grädden och häll ned i glasen. Garnera med kaffebönor.

 


Njut!

Café Vinterdröm

Café Vinterdröm
För mysiga stunder

 

Ingredienser:
400 ml nybryggt kaffe

400 ml varm choklad

2 knivsuddar pepparkakskryddor

200 ml mjölk

Socker efter behag

1-2 pepparkakor som dekoration

 


Portioner: 4

Tillagning:

 


1. Blanda kaffet med chokladen och pepparkakskryddorna. Värm och skumma mjölken.

 

2. Fyll glasen till hälften med kaffe, häll över mjölk och mjölkskum. Söta efter behag och strö över pepparkakskross.

 


Mycket nöje!

Café Zabaione

Café Zabaione
Adel njutning (med alkohol)

 

Ingredienser:
4 äggulor

2 msk socker

400 ml nybryggt kaffe

100 ml kaffelikör

Riven muskot

Rivet skal från en obesprutad citron

200 ml grädde

Kakaopulver och skedkakor (ökensand) till dekoration

 

Portioner: 4

Tillagning:

 


1. Vispa äggulor och 1½ msk socker. Värm över vattenbad och tillsätt kaffe, likör, riven muskotnöt och rivet citronskal under ständig omrörning. Vispa tills du får en krämig konsistens. Häll upp i förvärmda glas.

 

2. Vispa grädden tillsammans med resten av sockret och toppa med en rejäl klick.

 

3. Strö över kakao och servera med skedkakor.

 

Mycket nöje!

Chocolate Monkey

Chocolate Monkey

 

Ingredienser
1 espresso
50 ml bananjuice
50 ml mörk choklad
chokladsås

Gör så här:

 


Häll upp espresson i ett glas, tillsätt bananjuice och choklad. Dekorera med skummad mjölk och chokladsås.

Cinnamon Coffee

Cinnamon Coffee
Stark och vass

 

Ingredienser:

400 ml mjölk

1 kanelstång (eller fler till garnering)

4 bitar mörk choklad

400 ml varmt, starkt bryggkaffe

4 nypor malen kanel
Socker till smaksättning

 


Portioner: 4

Tillagning:

 

1. Värm mjölken och kanelstången (koka inte), Tag ut kanelstången och skumma mjölken.

 

2. Lägg en bit choklad i fyra glas. Fyll till hälften med kaffe och rör försiktigt.

 


3. Tillsätt den skummande mjölken och garnera med kanel. Smaksätt med socker.

 


Njut!

Cream Coffee

Cream Coffee
Dekorativ (med alkohol)

 

Ingredienser:
200 ml grädde

1 msk vaniljsocker

500 ml färskt nybryggt kaffe

8 cl gräddlikör
riven choklad till garnering

 


Portioner: 4

Tillagning:

 

1. Vispa grädden med vaniljsockret.

 

2. Brygg kaffet och häll upp i koppar. Häll långsamt i gräddlikören över en sked så att två färggranna lager skapas.

 

3. Toppa med glass och garnera med riven choklad.

 


Njut!

Hot Caribbean Coffee

Hot Caribbean Coffee
En karibisk dröm (med alkohol)

 

Ingredienser:
6 cl rom

6 cl apelsinlikör

500 ml nybryggt kaffe

200 ml grädde

4 apelsinklyftor till dekoration

 

Portioner: 4

Tillagning:

 


1. Blanda rom och apelsinlikör, häll upp i glas och fyll på med nybryggt kaffe.

 

2. Vispa grädden. Toppa med en rejäl klick grädde och garnera med apelsinklyftor.

 

Mycket nöje!

Kapuziner Coffee

Kapuziner Coffee
Svår att motstå

 

Ingredienser:

600 ml  nybryggt kaffe

200 ml varm sötad kakao

4 msk krossade hasselnötter

3 msk riven mörk choklad
200 ml mjölk

 


Portioner: 4

Tillagning:

 

1. Rör ner kakaon och de krossade hasselnötterna i kaffet och häll upp i fyra koppar.

 

2. Tillsätt 2 matskedar mörk choklad och låt den smälta.

 


3. Värm mjölken, skumma den och häll den över kaffet. Garnera med resten av den mörka chokladen och servera omedelbart.

 


Njut!

Kingston Coffee

Kingston Coffee

 

Ingredienser
1 kopp kaffe
2 cl vit rom
2 cl Curaçao Triple Sec (eller Cointreau)
grädde
apelsiner

Gör så här:

 


Häll upp vit rom och Curaçao Triple Sec i ett glas och fyll på med varmt kaffe.
Dekorera med grädde och några apelsinskal.

Latte Picante

Latte picante
med kanderat apelsinskal

 

Ingredienser:
1 färsk jalapeño
skalet från en halv apelsin
2 kanelstänger
2 nejlikor
8 msk farinsocker
4 starka café crème (ca 4 dl)
8 dl lättmjölk

 


Portioner: 4

Tillagning:

Del 1

 


1 Skölj apelsinen i varmt vatten och riv av skalet med en särskild citrusskalare. Skär jalapeñon på längden tre gånger med en vass kniv.

 

2 Häll kaffet i en gryta tillsammans med apelsinskal, kanelstänger, jalapeño, nejlikor och socker och koka upp alltsammans. Reducera vätskan till hälften genom att låta den sjuda i ca 15 minuter på medelhög värme.

Tillagning:

Del 2

 

3 Fördela mjölken jämnt mellan fyra latte macchiato-glas och skumma med Perfect Cappuccino-mjölkskummaren. Sila därefter försiktigt ner det reducerade kaffet i den skummade mjölken.

 

Tips! Dekorera den här delikatessen med tunt strimlat apelsinskal!

Kaxig variant:

 

När du har förberett kaffet med lätt skummad mjölk, tillsätt en shot tequila. Sätt eld på drinken och drick den så snart elden har slocknat.

 


Mycket nöje!

Marbled Coffee

Marbled Coffee
Uppfriskande

 

Ingredienser:

4 skopor vaniljglass

400 ml färskt nybryggt kaffe

1 bägare med färdigblandad chokladmousse

 


Portioner: 4

Tillagning:

 

1. Lägg en skopa glass i varje glas.

 

2. Häll det varma kaffet över glassen och toppa med chokladmousse. Den smälta glassen ger en fin marmorerad effekt.

 


Njut!

Moccafé

Moccafé
Mörk frestelse

 

Ingredienser:
20 choklad-/mockabönor

400 ml nybryggt kaffe

200 ml mjölk

Socker efter behag

4 tsk hasselnötskrokant till dekoration

 

Portioner: 4

Tillagning:

 


1. Fördela mockabönorna i fyra koppar och häll över nybryggt kaffe, rör om tills bönorna har smält.

 

2. Värm mjölken, skumma och fyll kopparna. Söta efter behag, strö över hasselnötskrokant.

 

Mycket nöje!