Detaljer
Purista®

Purista® Series 300

Ett rent kaffenöje

Precis som namnet anger har Purista® ett enda uppdrag: att brygga kaffe som smakar som kaffe ska smaka – riktigt gott! Och Purista® kan göra ännu mer. Den är en av de smalaste helautomatiska kaffemaskinerna på marknaden. Men även den bästa designen kan bara imponera om även egenskaperna är utmärkta. Och det gör Purista®: en modern frontpanel, stora, integrerade knappar och en stor ratt gör den enkel att hantera. Det nyutformade dropptråget har en platta i rostfritt stål med en integrerad repfri plastinsats av hög kvalitet.

Melitta® Companion® App
Den kostnadsfria appen hjälper dig att använda din helautomatiska kaffemaskin. Oavsett om du behöver praktiska hjälpvideor, intressant information om kaffenjutning eller bekväma servicefunktioner – ladda enkelt ner appen för att upptäcka och använda dess många funktioner.
Awards
Plus XAward

Plus XAward 2019

Awards

Purista® imponerar domarna vid världens största pris för innovation – ”Plus X-Award” för teknik, sport och livsstil – tre gånger om. I kategorierna ”hög kvalitet”, ”design” och ”enkel användning” belönades den med det berömda ”Plus X-Award”. Purista® lovprisades av en panel bestående av expertdomare från 26 branscher.
Kvarn som är tyst som en viskning
Kvarn som är tyst som en viskning

Nu kan du dricka nymalet kaffe medan alla andra sover. Den här helautomatiska kaffemaskinen har en extremt tystgående stålkvarn som maler kaffebönorna snabbt och tyst.

Favoritkaffefunktion

Favoritkaffefunktion

Du vet vad du vill ha och du vill ha det snabbt? Spara din önskade kaffestyrka och mängd, sen behöver du bara trycka på din favoritkaffeknapp. Resten fixar din helautomatiska kaffemaskin.

Ett litet mirakel
Ett litet mirakel Purista® är verkligen slimmad – bara 20 cm bred! Vi behöver inte mer utrymme än så för den högkvalitativa Melitta® tekniken.
Melitta® Companion® App
Melitta® Companion® App

Vill du veta mer? Ladda ner Melitta® Companion® appen i din smartphone. Praktisk information och hjälpvideor utforskas bäst över en kopp kaffe. Självklart har du även tillgång till snabb service.

Aromatisk kaffenjutning
Aromatisk kaffenjutning

Den nya pumpen garanterar en ideal kontakttid mellan kaffe och vatten. Du kan nu njuta av de två klassikerna Espresso och Café Crème med ännu bättre utvecklade smaker.Justerbar kaffestyrka
Justerbar kaffestyrka

Starkt på morgonen, men helst inte på kvällen? Som du vill – kaffestyrkan är lätt att justera efter vad du är sugen på för tillfället, från mild till medium eller stark. Självklart kan du även justera mängden kaffe. Varierat – precis som du vill ha det.


Aroma Extraction System (A.E.S)

Aroma Extraction System (A.E.S)

Mer smak med förbryggning: Det färskmalda kaffet fuktas med vatten innan den faktiska bryggningsprocessen. På så sätt frigörs smakerna bättre, och var hamnar de? I ditt kaffe förstås.

Serviceknapp

Serviceknapp

Vill du att det ska vara enkelt? Absolut! Med serviceknappen når du enkelt rengörings- och avkalkningsprogrammen, ställer in bryggtemperaturen och vattnets hårdhet samt den automatiska avstängningsfunktionen. Även att byta filter är lätt som en plätt.

Fem kvarninställningar

Fem kvarninställningar

Precis som finsmakare vill ha sitt kaffe – nymalet från hela bönor.

Double Cup Mode (2-koppsfunktion)

Double Cup Mode (2-koppsfunktion)

Delad njutning är dubbel njutning - med Double Cup Mode kann du göra två koppar espresso eller café crème samtidigt. Det är förstås även en bra funktion för dem som dricker mycket kaffe. 

Display med LED-symboler

Display med LED-symboler

Det säger sig självt – LED-displayen med röda symboler gör det enkelt och bekvämt att använda den helautomatiska kaffemaskinen.

Justerbart kaffeutlopp i höjdled

Justerbart kaffeutlopp i höjdled

Utloppet går att justera i höjdled upp till 135 mm så att du även kan använda glas eller extra stora muggar.

Anti-Scratch

Anti-Scratch

Det nyutformade dropptråget har en platta i rostfritt stål med en integrerad repfri plastinsats av hög kvalitet.

Avtagbar bryggenhet

Avtagbar bryggenhet

Det hade varit bra om det vore enkelt, eller hur? Med Melitta® är det det... Hela bryggenheten är lätt att ta av och enkel att rengöra. Insidan av maskinen är åtkomlig och kan rengöras utan problem.

Kompatibel med vattenfilter

Kompatibel med vattenfilter

Använd vattenfiltret Melitta® Pro Aqua för att få kaffet att smaka ännu bättre. En annan fördel är att du bara behöver kalka av maskinen en gång per år**. Varför? Filtret förhindrar kalkavlagringar i vattensystemet så länge som möjligt.
** Baserat på 120 ml stor kopp sex koppar om dagen och att filtret byts sex gånger enligt maskinens specifikation.

Automatiskt rengörings- och avkalkningsprogram

Automatiskt rengörings- och avkalkningsprogram

Kommunikation är allt. Din helautomatiska kaffemaskinmeddelar dig på displayen när den måste rengöras eller avkalkas.