FAQ

 

Vilken typ av mjölk kan användas i Melitta® Cremio®?
Man kan använda alla sorters mjölkvarianter (oberoende av fettnivå). Även soja och laktosfri mjölk går att skumma perfekt med Melitta® Cremio®? För ett perfekt mjölkskumresultat är proteininehållet (i mjölken) viktigt. Ju högre proportionerna är desto stabilare och finporigare blir resultat.
mer
mindre

Hur lång tid tar skumningsprocessen generellt?
Det beror på hur stor mängd mjölk som fyllts på. Vanligtvis tar tillredningen ungefär 2-3 minuter.
 
mer
mindre

Hur kan man se om tillredningen är klar?
Man kan se när tillredningen är klar på följande vis: Motorn stängs av och ljuset på knappen släcks.
mer
mindre

Hur kan man skydda teflonbehandlingen i mjölkskummaren?
För att skydda teflonbehandlingen rekommenderar vi att man använder en trä- eller plastsked när man ska ta ut skummet. Använd en mjuk svamp och diskmedel vid rengöring.
mer
mindre

Hur kan jag rengöra mjölskummaren?
Locket och vispen är diskmaskinssäkra. Använd en mjuk trasa med lite diskmedel för att rengöra non-stick-beläggningen i mjölkbehållaren.
mer
mindre

Hur kan jag rengöra el-plattan?
Dra ut kontakten ur el-uttaget före rengöring av el-plattan. Använd en fuktig trasa med vanligt diskmedel för att enkelt rengöra plattan.
mer
mindre

Hur är det med strömförbrukningen i standardläge?
Apparaten drivs med 450W.
mer
mindre

Hur är det med strömförbrukningen i avstängt läge?
Strömförbrukningen är mindre än 1 W.
mer
mindre

Varför blir det inte ett optimalt mjölkskumresultat?
Mjölkutrymmet kanske inte är fyllt upp till den minsta volymen (se märkningen för minimumgränsen) och vispen har därför ingen eller för lite kontakt med mjölken. Skölj ur mjölkskummaren försiktigt och låt den svalna. Efteråt kan du starta tillredningen igen.
mer
mindre

Varför skummar mjölkskummet över och ut ur locket?
Antagligen är mjölkskummaren överfylld. Dra ut kontakten från el-uttaget och låt maskinen svalna. Efteråt kan du rengöra maskinen och sedan starta tillredningen igen. Använd en annan sorts mjölk som skummar mindre vid behov, eller häll i mindre mjölk i behållaren om det är en sort som skummar särskilt mycket.
mer
mindre

Varför blinkar den vänstra kontrollampan blått när jag trycker på knappen?
Den vänstra kontrollampan blinkar blått när apparaten fortfarande är för varm efter den senaste gången den användes. Låt apparaten svalna några minuter.
mer
mindre