FAQ

 

Hur tillreds kaffe i en helautomatisk maskin? Vad är skillnaden jämfört med en klassisk kaffebryggare?
I en helautomatisk kaffemaskin mals kaffebönorna färska. Kaffet tillreds på kort tid med högt tryck. I en klassisk kaffebryggare flyter istället vattnet genom det malda kaffet i filtret utan tryck. Det höga trycket i en helautomatisk kaffemaskin innebär att smakerna frigörs snabbare. En klassisk kaffebryggare behöver mer tid för att frigöra kaffets fulla smak.
mer
mindre

Var kan jag köpa en maskin?
Våra helautomatiska kaffemaskiner finns tillgängliga i butiker som säljer hemelektronik samt välsorterade specialiserade butiker. Hitta en återförsäljare nära dig.
mer
mindre

Var kan jag köpa tillbehör så som rengöringstabletter och avkalkningspulver för helautomatiska kaffemaskiner från Melitta®?
Våra tillbehör finns tillgängliga i hemelektronikbutiker som säljer våra helautomatiska kaffemaskiner. You can also order them directly from our online shop at www.melitta24.eu
mer
mindre

Hur länge gäller garantin när jag köper en ny Melitta® Caffeo®?
De aktuella garantivillkoren gäller nya apparater köpta efter 1 september, 2013. Du hittar de exakta villkoren här. (http://www.melitta.se/sv/FAQ-262,64887.html)
mer
mindre

Vad är kvarnen gjord av?
Kvarnen i den helautomatiska kaffemaskinen Melitta® Caffeo® tillverkas av härdat stål och är därför särskilt hållbar.
mer
mindre

Vilken typ av mjölk rekommenderas för att få fast, skummad mjölk?
Det är viktigt att använda kall mjölk (ca 4-8 °C) för fast, finporigt skummad mjölk. Proteinmängden i mjölken bör vara minst 3,3 g per 100 ml, gärna mer. Fetthalten är endast viktig för att få en fyllig smak. Använd så färsk mjölk som möjligt, använd inte mjölk strax före dess bäst före-datum.
mer
mindre

Varför brygger inte maskinen längre kaffe? Varför kommer det inte ut något kaffe genom utloppet?
a) Bryggenheten kan ha täppts till.
Ta av bryggenheten genom att följa anvisningarna i instruktionsboken och rengör metallsilen i bryggenheten med varmt vatten. Känn på silens yta om avlagringar av malet kaffe finns kvar. Placera slutligen bryggenheten i maskinen igen.

För Caffeo® Bistro/Caffeo® Lounge/Caffeo® Gourmet/Caffeo® CI®/Caffeo Barista® T/Caffeo Barista® TS:
Öppna locket på kafferännan i minst 5 sekunder och stäng det sedan igen. Starta sköljprogrammet genom att trycka på kaffeutmatningsknappen.

b) Kvarnen kan vara inställd på för fin malning.
Vid malning, sätt spaken på kvarnen på grov och justera inställningen efter 500-1 000 koppar kaffe.

c) Starta rengörings- och avkalkningsprogrammet.
mer
mindre

Varför maler inte maskinen längre kaffebönorna?
Bönorna kanske inte åker ned ordentligt i kvarnen. Det kan hända om bönorna är för oljiga. Rengör bönbehållaren med fuktig trasa och ett vanligt milt rengöringsmedel. Se till att ingen vätska rinner ned i kvarnen. Tryck lätt på bönbehållaren om det behövs.

För Caffeo® Bistro/Caffeo® Lounge/Caffeo® Gourmet/Caffeo® CI®/Caffeo Barista® T:
Kontrollera om vipparmen eller skjutreglaget på Bean Select har ställts in på en av kamrarna i bönbehållaren. Flytta den försiktigt från ett läge till ett annat.
mer
mindre

Displayen indikerar att droppskålen ska tömmas trots att jag precis har gjort det.
Maskinens droppskål ska endast tömmas när maskinen är påslagen. Om du tömmer när maskinen är avstängd registrerar inte sensorn att den har tömts och det leder till ett felmeddelande. Dra ut lådan och sätt tillbaka den igen när maskinen är på.
mer
mindre

Varför blir vattnet grått när vattenfiltret Claris® har satts i?
Det gråaktiga vattnet beror på det aktiva kolet som spolas ut nät vattenfiltret sätts i. Det är en normal process och utgör ingen hälsofara.
mer
mindre

Kaffet är för bittert.
a) Det kan finnas kaffeavlagringar som exempelvis kaffeolja i bryggenheten. Rengör bryggenheten med rent vatten. Var särskilt uppmärksam på om avlagringar finns på silen. Kör rengöringsprogrammet med rengöringstabletterna Melitta® PerfectCLEAN vid behov (klicka här) för att ladda ner kortfattade rengöringsanvisningar).

b) Maskinen kan vara igenkalkad.
Kalka av maskinen genom att använda avkalkningsprogrammet. Använd avkalkningsmedlet Melitta® AntiCALC. Det passar din maskin perfekt och avlägsnar kalkavlagringar mjukt och noggrant.

c) Kvarnen kan vara inställd på för fin malning.
Ställ in grövre malning, under malningen.d) Har du använt en annan sorts kaffe?
Vi rekommenderar: Använd produkter av hög kvalitet, exempelvis kaffebönorna Melitta® BellaCrema®.
mer
mindre

Kaffet är för svagt.
a) Bönorna kanske inte åker ned ordentligt i kvarnen.
Det är möjligt att bönorna ej åker ned i kvarnen. Det kan hända om bönorna är för oljiga. Rengör bönbehållaren med fuktig trasa och ett vanligt milt rengöringsmedel. Se till att ingen vätska rinner ned i kvarnen. Tryck lätt på bönbehållaren om det behövs.

b) Kvarnen kan vara inställd på för grov malning.
Ställ in finare malning, under malningen.

c) Har du använt en annan sorts kaffe?
Vi rekommenderar: Använd produkter av hög kvalitet, exempelvis kaffebönorna Melitta® BellaCrema®. För espresso rekommenderar vi espresso-bönor.
mer
mindre

Kaffet är för starkt.
a) Kaffestyrkan kan vara inställd på för starkt.
Minska kaffestyrkan eller öka mängden vatten.

b) Kvarnen kan vara inställd på för fin malning.
Ställ in grövre malning, under malningen.

c) Har du använt en annan sorts kaffe?
Vi rekommenderar: Använd produkter av hög kvalitet, exempelvis kaffebönorna Melitta® BellaCrema®. För milt kaffe rekommenderar vi Melitta® BellaCrema® Speciale.
mer
mindre

Gnisselljud när kaffe tillreds och/eller vid sköljning av utloppet.
Om du har en ny maskin är sådana ljud inget att oroa sig för när maskinen används eller sköljs de första gångerna. Ljudet upphör efter några gånger.
mer
mindre

Vad kan jag göra om ett felmeddelande visas på displayen?
Kika på kapitlet ”problemlösning” i bruksanvisningen. Om du inte kan lösa problemet eller få din maskin att fungera ordentligt igen, kontakta Centralservice i Osby, Telefon: +46 479 130 48

Öppettider
Helgfria vardagar 07:00-16:00
Frukost 09:00-09:30
Lunch Månd-Torsd. 12:00-12:30
Fred.12:00-13:00

Hemsida: www.ocsab.se
mer
mindre

Hur avkalkar jag min helautomatiska maskin?
Pulver, Melitta Antic Calc Powder Espresso Machines

Det ska finnas ett litet häfte med instruktioner i förpackningen där du finner hur du doserar pulvret.

En (1) påse räcker till en (1) avkalkning och ska lösas upp i 500 ml vatten. Använd mindre mängd vatten och avkalkningsmedel om vattenbehållaren till apparaten som ska avkalkas rymmer mindre än 500 ml. Följ sedan maskinens avkalkningsanvisningar.
mer
mindre

Kan jag använda havremjölk i min helautomatiska maskin?
Att använda havremjölk, nötmjölk eller sojamjölk fungerar bra, tänk dock på att dessa drycker är klibbigare än komjölk och därför är det extra viktigt att rengöra kaffemaskin, slangar och behållare efter användning. Resultatet av det alternativa mjölkskummet kan dessutom bli annorlunda eftersom att komjölk blir särskilt fluffigt.
mer
mindre