Bailey´s latte
Bailey`s Latte

Portioner: 1


Ingredienser:
100 ml mjölk
2 cl irish cream (exempelvis Bailey`s)
1 espresso

Tillagning:
Skumma mjölk i Melitta® Cremio® varmt. Fyll på irish cream och den nybryggda espresson i ett glas. Tillsätt valfri mängd varm skummad mjölk i glaset.

Ta tid på dig att njuta!

Kokosdröm
Kokostraum

Kokosdröm

Portioner: 1


Ingredienser:
2 cl kokoslikör (exempelvis Batida de Coco)
100 ml mjölk
1 espresso
Chokladsås
Riven kokos och kakaopulver

Tillagning:
Blanda kokoslikören med mjölken och skumma varmt i en Melitta® Cremio®. Täck botten av ett latte macchiato-glas med chokladsås och tillsätt mjölkskummet. Tillsätt en nybryggd espresso och dekorera mjölkskummet med lite riven kokos och kakaopulver.

Tips: Byt ut kokoslikören mot 8 ml kokossirap för att få en alkoholfri variant.

Ta tid på dig att njuta!

Honey-nut cream coffee
Honey-Nut Cream Coffee

Portioner: 1


Ingredienser:
100 ml mjölk
2 tsk nötnougatkräm (exempelvis Nutella)
1 kopp kaffe
½ tsk honung
Valfri mängd socker

Tillagning:
Tillsätt nötnougatkrämen och honungen i det heta kaffet. Rör ordentligt, tills att båda tillsatserna har lösts upp. Skumma mjölken varmt i Melitta® Cremio® och tillsätt  i kaffet. Tillsätt socker i valfri mängd.

Chai latte
Chai Latte

Chai latte

 Portioner: 1


Ingredienser:
2 påsar chai-te
100 ml mjölk
Vaniljsocker, honung, kanelsocker eller socker



Tillagning:
Koka en stor kopp chai-te (cirka 150 ml med 2 tepåsar). Låt teet dra i minst 6 min. Skumma under tiden mjölken varm i Melitta® Cremio®. Söta teet valfritt med vaniljsocker, honung, kanelsocker eller socker. Tillsätt den skummade mjölken i teet och rör ner den lite lätt.

Ta tid på dig att njuta!
Vit choklad-kaffe
Weißer Schoko-Kaffee

Portioner: 2


Ingredienser:
50 g vit choklad
200 ml nybryggt kaffe
150 ml varm mjölk
Riven vit choklad för dekoration

Tillagning:
Smält den vita chokladen i ett vattenbad. Rör sedan ner den i det heta kaffet och häll blandningen i dekorativa glas. Skumma mjölken varm i mjölkskummaren Melitta® Cremio®. Tillsätt den i kaffet och rör ordentligt. Strö över den rivna vita chokladen.

Hallon-milkshake
Himbeer-Milchshake

Hallon-milkshake

Portioner: 1


Ingredienser:
150 g hallon
½ tsk vaniljsocker
1 msk socker
2,5 dl mjölk

Tillagning:
Tvätta hallonen och kör dem i en mixer tillsammans med vaniljsockret, sockret och 1,5 dl mjölk. Skumma den resterande mjölken kallt, 1 dl i Melitta® Cremio®. Häll hallonblandningen i ett stort glas och täck den med mjölkskummet.


Tips: Smakar bra även med andra frukter, exempelvis jordgubbar!


Ta tid på dig att njuta!

Iskaffe
Eiskaffee

Portioner: 1


Ingredienser:
150 ml mjölk
2 kulor vaniljglass
1 kopp kaffe
Valfri mängd socker

Tillagning:
Gör en kopp kaffe och låt det svalna. Skumma mjölken kall i Melitta® Cremio®. Låt kaffet kallna. Häll kaffet och vaniljglassen i ett glas. Tillsätt mjölkskummet och eventuellt socker efter smak.

Cappuccino-pudding med kanel och mjölkskum
Cappuccino Pudding mit Zimt Milchschaum

Cappuccino-pudding med kanel och mjölkskum

Portioner: 4

Ingredienser:
• 3 tsk espressopulver
• 1 dl vispgrädde
• 1 fp puddingpulver med vaniljsmak
• 5,5 dl mjölk
• 5 tsk socker
• 1 tsk kanel

Tillagning:
Lös upp espressopulvret i 2 msk hett vatten. Rör sedan vispgrädden och puddingpulvret klumpfritt. Koka upp 4 dl mjölk tillsammans med 4 msk socker. Rör ner blandningen av puddingpulver och espresson i kokande mjölk och låt alltihop koka försiktigt i cirka 1 min. Rör i puddingen än en gång, häll alltihop i fyra glas och ställ dem kallt. Blanda kanelen och 1 msk socker. Skumma 1,5 dl mjölk kallt i Melitta® Cremio® . Tillsätt mjölkskummet på puddingen och strö över kanelsockret. Servera direkt.

Ta tid på dig att njuta!

Ärtsoppa med muskotmjölkskum
Latte Macchiato

Ärtsoppa med muskotmjölkskum

Portioner: 4

Ingredienser:
• 450 g djupfrysta ärtor
• 2 lökar
• 1 msk olja
• 5 dl buljong
• 1 dl vispgrädde
• 1 nypa salt och peppar
• 1 dl mjölk
• Muskotnötspulver

Tillagning:
Låt ärtorna tina. Tärna lökarna grovt. Värm upp olja i en stor kastrull och fräs lökarna genomskinliga i oljan.

Tillsätt ärtorna, buljongen och vispgrädden. Låt blandningen koka i 20 min på medelvärme. Parera soppan ordentligt med en mixerstav och krydda med salt och peppar. Skumma mjölken varm i Melitta® Cremio . Häll upp soppan på 4 tallrikar och dekorera med mjölkskum. Strö över muskotnötspulver om så önskas.

Tips: Mjölkskum kan med fördel användas även till andra soppor, exempelvis pumpasoppa, potatissoppa och tomatsoppa.

Ta tid på dig att njuta!