Advocaat Coffee

Advocaat Coffee
Frestande gräddig (med alkohol)

 

Ingredienser:

500 ml färskt nybryggt kaffe

160 ml advocaat

200 ml grädde

1 tsk socker

kakaopulver till garnering

 


Portioner: 4

Tillagning:

 

1. Blanda kaffet med advocaat och häll upp i glas.

 

2. Vispa grädden och sockret och häll ner i glasen. Garnera med kakaopulver.

 


Njut!

Amadeus

Amadeus

 

Ingredienser
1 cl Mozart Black Liqueur
1 cl Liqueur 43
1 espresso
skummad mjölk

Gör så här:

 


Häll upp Mozart Black Liqueur och Liqueur 43 i ett glas och tillsätt espresson. Dekorera med lite skummad mjölk.

Amaretto-Café

Amaretto-Café
Sofistikerat (med alkohol)

 

Ingredienser:

4 tsk rostade mandelspån

400 ml färskt nybryggt kaffe

8 cl Amaretto-likör

400 ml mjölk
Socker till smaksättning

 


Portioner: 4

Tillagning:

 

1. Rosta mandelspånen gyllenbruna i en teflonpanna utan olja.

 

2. Häll likören i kaffet och häll upp i höga glas. Värm mjölken, skumma den och häll den över kaffet.

 


3. Söta med socker och häll lite socker över mandelspånen.

 


Njut!

Café Andalusia

Café Andalusia
Spansk njutning (med alkohol)

 

Ingredienser:
250 ml mjölk

2 msk kakao

3 msk socker

500 ml varmt, starkt bryggkaffe

8 cl Cream Sherry (söt sherry)

4 tsk riven mörk choklad

 


Portioner: 4

Tillagning:

 

1. Värm mjölken och rör i kakao och socker.

 

2. Häll i kaffet och sherryn och häll upp i fyra glas. Garnera varje glas med en tesked riven mörk choklad.

 


Njut!

Café Barraquito

Café Barraquito
Spansk specialitet (med alkohol)

 

Ingredienser:

50 ml kondenserad mjölk

300 ml mjölk

500 ml färskt nybryggt kaffe

Rivet skal av en organisk citron

Kaffelikör eller kanel till smaksättning

 


Portioner: 4

Tillagning:

 

1. Häll upp 1 eller 2 cm av den kondeserade mjölken i glasen.

 

2. Värm mjölken, skumma den och häll i den som ett andra lager. Häll i det nybryggda kaffet och smaksätt med citronskal.

 

3. Smaksätt med kaffelikör eller en nypa kanel.

 


Njut!

Café Caramel

Café Caramel
Underbar och karamellig

 

Ingredienser:

200 ml färskt nybryggt kaffe

200 ml mjölk

4 tsk karamellsirap till smaksättning (finns i alla bra mataffärer)
Skummad mjölk och farinsocker till smaksättning.

 


Portioner: 4

Tillagning:

 

1. Häll en shot med varm mjölk i varje kopp med färskt nybryggt kaffe och tillsätt en tesked karamellsirap

 

2. Tillsätt skummad mjölk och farinsocker efter smak.
Garnera gärna med en kanelstång.

 


Njut!

Café Chocolat Blanc

Café Chocolat Blanc
Förföriskt krämigt

 

Ingredienser:
100 g vit choklad

400 ml nybryggt kaffe

400 ml mjölk

Vitt chokladrasp till dekoration

 

Portioner: 4

Tillagning:

 


1. Smält den vita chokladen i vattenbad och blanda med varmt kaffe, häll upp i dekorativa glas.

 

2. Värm mjölken, skumma och fyll på glasen. Rör om noga, strö över vitt chokladrasp.

 

Mycket nöje!

Café Coconut

Café Coconut
Exotisk (med alkohol)

 

Ingredienser:

2 tsk rostade kokosflingor

600 ml färskt nybryggt kaffe

10 cl kokosnötslikör

Socker till smaksättning

200 ml grädde

1 tsk vanilljsocker

 


Portioner: 4

Tillagning:

 

1. Rosta kokosflingorna gyllenbruna i en teflonpannan utan olja.

 

2. Häll upp kaffet och 8 cl kokosnötslikör i höga glas och smaksätt med socker.

 

3. Vispa grädden med vaniljsockret och kokosnötslikören. Häll upp i glas och garnera med kokosflingor.

 


Njut!

Café d’Orange

Café d’Orange
Omväxling förnöjer (med alkohol)

 

Ingredienser:
50 ml kondenserad mjölk

6 cl kaffelikör

3 cl apelsinlikör

400 ml nybryggt kaffe

200 ml mjölk

Lite riven muskot

Rivet apelsinskal till dekoration

 

Portioner: 4

Tillagning:

 


1. Häll cirka 1-2 cm kondenserad mjölk i glasen. Häll försiktigt över kaffe- och apelsinlikör och därefter kaffet.

 

2. Värm mjölken, skumma den och fyll på glasen. Garnera med riven muskot och apelsinskal.

 

Mycket nöje!

Café de Janeiro

Café de Janeiro

 

Ingredienser
1 cappuccino
4 cl pitú
4 cl karamellsirap
4 cl grädde

Gör så här:

 


Häll upp karamellsirap, pitú och grädde i ett glas. Fyll på med en capuccinon och dekorera med kakaopulver.

Café Grappa

Café Grappa
Spara det bästa till sist (med alkohol)

 

Ingredienser:

600 ml färskt nybryggt kaffe

100 ml grappa

100 ml mjölk

 


Portioner: 4

Tillagning:

 

1. Bland kaffet med grappa och häll upp i koppar.

 

2. Värm mjölken, skumma den och garnera kaffet med skummad mjölk.

 


Njut!

Café Hawaii

Café Hawaii
Exotiskt och fruktigt

 

Ingredienser:
2 msk kokosflingor

200 ml grädde

1 msk socker

200 ml ananasjuice

100 ml kokosmjölk

400 ml nybryggt kaffe

4 cl kokossirap

Socker efter behag

Kokosflingor och ananasskivor till dekoration

 

Portioner: 4

Tillagning:

Del 1

 


1. Rosta kokosflingorna gyllenbryna i en stekpanna med beläggning, utan fett.

 

2. Vispa grädde och socker och blanda ner kokosflingorna. Värm ananasjuicen och kokosmjölken, blanda med hett kaffe och häll upp i dekorativa glas.

Tillagning:

Del 2

 

3. Häll 1 cl kokossirap i varje glas och söta efter behag. Toppa med en sked grädde, garnera med kokosflingor och sätt fast en ananasskiva på glasets kant.

Mycket nöje!