Advocaat Coffee
Frestande gräddig (med alkohol)
Ingredienser:
500 ml färskt nybryggt kaffe
160 ml advocaat
200 ml grädde
1 tsk socker
kakaopulver till garnering
Portioner: 4
Advocaat Coffee
Frestande gräddig (med alkohol)
Ingredienser:
500 ml färskt nybryggt kaffe
160 ml advocaat
200 ml grädde
1 tsk socker
kakaopulver till garnering
Portioner: 4
Tillagning:
1. Blanda kaffet med advocaat och häll upp i glas.
2. Vispa grädden och sockret och häll ner i glasen. Garnera med kakaopulver.
Njut!
Amadeus
Ingredienser
1 cl Mozart Black Liqueur
1 cl Liqueur 43
1 espresso
skummad mjölk
Gör så här:
Häll upp Mozart Black Liqueur och Liqueur 43 i ett glas och tillsätt espresson. Dekorera med lite skummad mjölk.
Amaretto-Café
Sofistikerat (med alkohol)
Ingredienser:
4 tsk rostade mandelspån
400 ml färskt nybryggt kaffe
8 cl Amaretto-likör
400 ml mjölk
Socker till smaksättning
Portioner: 4
Tillagning:
1. Rosta mandelspånen gyllenbruna i en teflonpanna utan olja.
2. Häll likören i kaffet och häll upp i höga glas. Värm mjölken, skumma den och häll den över kaffet.
3. Söta med socker och häll lite socker över mandelspånen.
Njut!
Café Andalusia
Spansk njutning (med alkohol)
Ingredienser:
250 ml mjölk
2 msk kakao
3 msk socker
500 ml varmt, starkt bryggkaffe
8 cl Cream Sherry (söt sherry)
4 tsk riven mörk choklad
Portioner: 4
Tillagning:
1. Värm mjölken och rör i kakao och socker.
2. Häll i kaffet och sherryn och häll upp i fyra glas. Garnera varje glas med en tesked riven mörk choklad.
Njut!
Café Barraquito
Spansk specialitet (med alkohol)
Ingredienser:
50 ml kondenserad mjölk
300 ml mjölk
500 ml färskt nybryggt kaffe
Rivet skal av en organisk citron
Kaffelikör eller kanel till smaksättning
Portioner: 4
Tillagning:
1. Häll upp 1 eller 2 cm av den kondeserade mjölken i glasen.
2. Värm mjölken, skumma den och häll i den som ett andra lager. Häll i det nybryggda kaffet och smaksätt med citronskal.
3. Smaksätt med kaffelikör eller en nypa kanel.
Njut!
Café Caramel
Underbar och karamellig
Ingredienser:
200 ml färskt nybryggt kaffe
200 ml mjölk
4 tsk karamellsirap till smaksättning (finns i alla bra mataffärer)
Skummad mjölk och farinsocker till smaksättning.
Portioner: 4
Tillagning:
1. Häll en shot med varm mjölk i varje kopp med färskt nybryggt kaffe och tillsätt en tesked karamellsirap
2. Tillsätt skummad mjölk och farinsocker efter smak.
Garnera gärna med en kanelstång.
Njut!
Café Chocolat Blanc
Förföriskt krämigt
Ingredienser:
100 g vit choklad
400 ml nybryggt kaffe
400 ml mjölk
Vitt chokladrasp till dekoration
Portioner: 4
Tillagning:
1. Smält den vita chokladen i vattenbad och blanda med varmt kaffe, häll upp i dekorativa glas.
2. Värm mjölken, skumma och fyll på glasen. Rör om noga, strö över vitt chokladrasp.
Mycket nöje!
Café Coconut
Exotisk (med alkohol)
Ingredienser:
2 tsk rostade kokosflingor
600 ml färskt nybryggt kaffe
10 cl kokosnötslikör
Socker till smaksättning
200 ml grädde
1 tsk vanilljsocker
Portioner: 4
Tillagning:
1. Rosta kokosflingorna gyllenbruna i en teflonpannan utan olja.
2. Häll upp kaffet och 8 cl kokosnötslikör i höga glas och smaksätt med socker.
3. Vispa grädden med vaniljsockret och kokosnötslikören. Häll upp i glas och garnera med kokosflingor.
Njut!
Café d’Orange
Omväxling förnöjer (med alkohol)
Ingredienser:
50 ml kondenserad mjölk
6 cl kaffelikör
3 cl apelsinlikör
400 ml nybryggt kaffe
200 ml mjölk
Lite riven muskot
Rivet apelsinskal till dekoration
Portioner: 4
Tillagning:
1. Häll cirka 1-2 cm kondenserad mjölk i glasen. Häll försiktigt över kaffe- och apelsinlikör och därefter kaffet.
2. Värm mjölken, skumma den och fyll på glasen. Garnera med riven muskot och apelsinskal.
Mycket nöje!
Café de Janeiro
Ingredienser
1 cappuccino
4 cl pitú
4 cl karamellsirap
4 cl grädde
Gör så här:
Häll upp karamellsirap, pitú och grädde i ett glas. Fyll på med en capuccinon och dekorera med kakaopulver.
Café Grappa
Spara det bästa till sist (med alkohol)
Ingredienser:
600 ml färskt nybryggt kaffe
100 ml grappa
100 ml mjölk
Portioner: 4
Tillagning:
1. Bland kaffet med grappa och häll upp i koppar.
2. Värm mjölken, skumma den och garnera kaffet med skummad mjölk.
Njut!
Café Hawaii
Exotiskt och fruktigt
Ingredienser:
2 msk kokosflingor
200 ml grädde
1 msk socker
200 ml ananasjuice
100 ml kokosmjölk
400 ml nybryggt kaffe
4 cl kokossirap
Socker efter behag
Kokosflingor och ananasskivor till dekoration
Portioner: 4
Tillagning:
Del 1
1. Rosta kokosflingorna gyllenbryna i en stekpanna med beläggning, utan fett.
2. Vispa grädde och socker och blanda ner kokosflingorna. Värm ananasjuicen och kokosmjölken, blanda med hett kaffe och häll upp i dekorativa glas.
Tillagning:
Del 2
3. Häll 1 cl kokossirap i varje glas och söta efter behag. Toppa med en sked grädde, garnera med kokosflingor och sätt fast en ananasskiva på glasets kant.
Mycket nöje!